Ruoka ja viini

Maalaismunakas

Pehmeä kurpitsamunakas on yksinkertainen ja nopea munaruoka hienoine purjosipulin makuineen. Tarjoa sen kanssa voimakkaanmakuista salaatinlehdistä valmistettua salaattia ja keitettyjä uusia perunoita.

Mansikka ja mustikka

Mansikoista ja muistikoista valmistat muutamassa minuutissa terveellisen jälkiruuan.

Mausteinen kurpitsa-papuseos

Nopeasti paahtuvat kurpitsat ja punasipuli kostutetaan appelsiinimehulla ja maustetaan kardemummala, jotka antavat lisää makua ja makeutta. Kasvisseokseen lisätään vielä kypsiä papuja, ja se on valmista tarjottaaksi ranskankerman ja rapeakuorisen leivän kanssa. 

Monelle grilliruoka on kesän odotetuimpia makunautintoja. Se kannattaa kuitenkin valmistaa oikein, jos haluaa säilyttää lihojen mehukkuuden ja raaka-aineiden maukkauden.

Grillikasvispasta

Valmista yksinkertainen, mutta erikoisen hyvä pastaruoka nopeasti grillatuista Välimeren kasviksista. Lisää niihin höysteeksi fetaa seka paahdettuja siemeniä tai pähkinöitä. Tarjoa lisänä vihersalaattia.

Kattaus

Seuraavista ohjemääristä voi olla apua arvioitaessa juhlaruokien ja juomien määrää.

Hunaja-sinappilohi

Tee tavallisesta kirjolohi- tai lohifileestä jotain aivan erityistä marinoimalla kala nopeasti ja tarjoamalla sen lisänä pinaattia ja papuja sekä varhaisperunoita tai rapeaa leipää.

Valmista makoisat vappumunkit käden käänteessä!

Vappusima

Näin valmistat itse vapun maistuvimman siman. Helppo ja takuuvarma ohje!

Pasha-resepti

Pashan alkuperäisenä ideana oli saada käytettyä paastonaikana käyttämättä jääneet maitotaloustuotteet. Se sopii jälkiruuaksi sellaisenaan, samoin kuin kahvipöydässä tarjottavaksi.

Sivut

Tilaa syöte RSS - Ruoka ja viini