Previous slide
Next slide

Härkää, vihersipulia ja parsaa kääryleenä

060avfv
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Japanilainen nimi näille kääryleille on negamaki. Millä nimellä niitä kutsuukaan, ne ovat herkullisia!

4 annosta
Valmistelu: 15 minuuttia
Valmistus: 6 minuuttia

8 parsanvartta karsittuna 15 cm:n pituisiksi
8 ohutta viipaletta (yht. 125 g) naudan paahtopaistia
4 vihersipulia katkaistuna 15 cm:n pituisiksi
2 tl kasviöljyä
3 rkl valmista teriyaki-kastiketta
1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä
1 rkl hienonnettua korianteria

1. Kuumenna paistokasarissa vettä kiehuvaksi. Leikkaa parsanvarret halki. Ryöppää niitä kiehuvassa vedessä noin minuutin ajan ja valuta vesi pois. Nuiji odottaessasi lihaviipaleet noin 3 mm:n paksuisiksi. Leikkaa vihersipulit katki noin 8 cm:n pituisiksi paloiksi.

2. Aseta kaksi parsanpuolikasta ja yksi vihersipulin pala jokaisen lihaviipaleen toiseen päätyyn. Muodosta kahdeksan kääröä kierittämällä liha vihannesten ympärille.

3. Kuumenna öljyä suuressa tarttumattomalla materiaalilla pinnoitetussa paistinpannussa keskikorkealla lämmöllä. Lisää kääröt. Ruskista 2 minuuttia usein käännellen. Lisää teriyaki-kastike ja laita levy keskilämmölle. Anna kiehua 3 minuuttia.

4. Siirrä kääryleet tarjoilulautaselle. Ripota päälle seesaminsiemeniä ja korianteria.