Previous slide
Next slide

Kreikkalaista lammasta ja munakoisoa

kreikkalaistalammasta
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Tuoreet yrtit, tomaatit ja reilu silaus valkosipulia tuovat tähän paistettuun alkupalaan aitoja välimerellisiä makuja.

Annos on moussakan tyylinen, mutta riisin sijasta käytetään orzo-pastaa.

6 ANNOSTA
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Paistoaika: 40 minuuttia

450 g vähärasvaista lampaan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
3 murskattua valkosipulin kynttä
1 munakoiso reilun sentin mittaisiksi kuutioiksi leikattuna
2 dl kasvislientä
400 g kuutioituja tomaatteja

0,5 dl hienonnettua tuoretta minttua
0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä (halutessa)
Suolaa ja rouhittua mustapippuria
300 g orzo-pastaa
2,5 dl maustamatonta jugurttia
1 iso kananmuna

1. Ruskista lammas keskilämmöllä suuressa pannussa. Lisää sipulit ja valkosipuli ja paista 5 minuuttia koko ajan sekoittaen kunnes sipuli pehmenee. Lisää munakoiso ja kasvisliemi. Hämmennä 5 minuuttia kunnes munakoiso pehmenee.

2. Hämmennä mukaan tomaattikuutiot ja puolet yrteistä. Mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta. Vähennä lämpöä, peitä astia ja anna muhia matalalla lämmöllä 20 minuuttia tai kunnes lammas on mureaa.

3. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voit samalla keittää orzo-pastan paketin ohjeen mukaan al denteksi. Valuta pasta.

4. Vatkaa jugurtti ja kananmuna yhteen pienessä kulhossa.

5. Sekoita valutettu pasta lampaan joukkoon ja lusikoi seos suureen (18x28cm) uunivuokaan. Levitä jugurttiseos päälle ja paista noin 20 minuuttia kunnes annos on polttavan kuuma. Sirottele loput mintut ja tillit annoksen päälle juuri ennen tarjoilua.