Previous slide
Next slide

Maalaislammas ja vihannespaistos

maalaislammasvihannespaistos
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Lammas on maultaan vahvempaa kuin useat muut lihat. Siksi pienikin määrä voi kantaa pitkälle. Tämä tukeva ateria tarjoaa enemmän kasviksia kuin lihaa, mutta lammas maistuu joka haarukallisessa.

4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 20 minuuttia
Paistoaika: 1 tunti

450 g vähärasvaista lampaan paistia leikattuna 2,5cm kuutioiksi
450 g porkkanaa paksuiksi lanteiksi viipaloituna
4 paksua sellerin vartta ohuiksi paloiksi viipaloituna
450 g purjosipulia paksuiksi paloiksi viipaloituna
3,6 dl vahvaa, kuivaa siideriä
4,5 dl kanalientä
Suolaa ja pippuria
250-300 g sulatettuja pakasteherneitä
Tuoreita rosmariinin, salvian ja timjamin oksia nipuksi sidottuna

Päällyste
2 dl siivilöityjä vehnäjauhoja
0,5 dl hienonnettua persiljaa ja salviaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1/8 tl pippuria
1 dl vähärasvaista hapankermaa (kermaviiliä tai ranskankermaa)
1-2 tl vähärasvaista maitoa (tarvittaessa)

1. Paista lampaanlihaa keskilämmöllä padassa ilman rasvaa. Hämmennä jatkuvasti; noin 6-8 minuutin kuluttua lihan tulisi olla kevyesti ruskistunutta. Lisää porkkanat, selleri ja purjo. Hämmentele 4 minuuttia.

2. Lisää siideri, kanaliemi ja maun mukaan suolaa ja pippuria. Kiehauta. Vähennä matalalle lämmölle, peitä pata ja anna muhia kunnes vihannekset pehmenevät (noin 20-25 minuuttia).

3. Sillä välin lämmitä uuni 200 asteeseen. Valmista päällyste. Yhdistä kulhossa jauho, leivinjauhe, persilja, salvia, suola ja pippuri. Sekoita mukaan hapankerma ja sekoita kunnes seos on taikinamaista. Jos taikina on liian kuivaa, voit lisätä tilkan maitoa. Kauli taikina reilun sentin paksuiseksi. Leikkaa 16 kolmioksi.

4. Lisää herneet ja maustenippu pataan. Asettele kolmiot padan päälle niin, että ne peittävät pinnan.

5. Paista pataa kunnes päällyste on noussut ja ruskistunut (n. 25-30 minuuttia).

Lue lisää: 

Seitsemän loistavaa lammasreseptiä

Lampaankyljykset raakunakastikkeessa