Previous slide
Next slide

Mansikkapavlova

mansikkapavlova
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Kesä ei ole täydellinen ilman pavlovaa.

Ei ole rapean marengin, pehmeiden kermavaahtopilvien ja maukkaan mansikan yhdistelmän voittanutta.

Kahdeksalle
Valmistusaika: 15 minuuttia + jäähdytys
Paistoaika: 1 tunti 15 minuuttia

Hyppysellinen suolaa
4 kananmunanvalkuaista
375 g erittäin hienoa sokeria
1 rkl maissijauhoa
1 tl vaniljauutetta
1 tl vaaleaa viinietikkaa
3 dl kuohukermaa
250 g mansikoita, viipaloituna
1 rkl tomusokeria (valinnainen)

1. Esilämmitä uuni 150 asteeseen. Piirrä 20 cm halkaisijaltaan oleva ympyrä leivinpaperille ja aseta leivinpaperi uunipellille, piirrospuoli alaspäin.

2. Lisää munanvalkuaisiin hyppysellinen suolaa ja vispilöi ne erittäin puhtaassa ja kuivassa kulhossa jäykäksi massaksi. Lisää sokeri, kolmasosa kerrallaan, kunnes marenki on jäykkää ja kiiltävää. Ripottele pinnalle maissijauho ja sekoita varovaisesti joukkoon vaniljauute ja viinietikka.

3. Lusikoi marenkiseos uunipellille piirretyn ympyrän rajojen sisään. Paista uunin alaosassa 1 h 15 min, käännä sitten uuni pois päältä ja anna pavlovan jäähtyä uunissa.

4. Vispaa kerma juuri ennen tarjoilua vaahdoksi. Siirrä pavlova laakealle tarjoiluastialle. Levitä kermavaahto sen päälle ja asettele mansikat päällimmäiseksi. Jos haluat, voit sirotella tomusokeria vielä mansikoiden päälle.

Lue myös:

Monipuolisia reseptejä mansikoista
K
uinka grillata kanaa oikeaoppisesti.
Mocktail – juhlatunnelmaa ilman alkoholia