Previous slide
Next slide

Marinoidut lammaskebabit ja grillatut vihannekset

lammaskebab
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Grillattuna lammas loistaa parhaimmillaan. Lisää maukkautta käyttämällä korianteria, limeä, minttua ja kuminaa.

4 ANNOSTA
Valmisteluaika: 30 minuuttia
Paistoaika: 12 minuuttia

1 dl puristettua limen mehua
1 rkl hienonnettua, tuoretta korianteria
1 rkl hienonnettua, tuoretta minttua
2 tl jauhettua kuminaa
1 tl hienonnettua jalapenoa (suojaa kätesi poistaessasi siemenet ja sisukset)
½ tl merisuolaa
1/8 tl rouhittua mustapippuria
450 g luutonta lampaan ulkofilettä leikattuna 20 (noin 5×2,5cm) palaan
8 palaa kesäkurpitsaa (2,5cm)
8 lohkoa punasipulia (voit käyttää myös tavallista sipulia)
16 kirsikkatomaattia

1. Sekoita limen mehu, korianteri, minttu, kumina, jalapenot, suola ja pippuri keskikokoisessa kulhossa. Kaada puolet seoksesta toiseen kulhoon.

2. Laita lihat toiseen kulhoon ja kesäkurpitsa, sipulit ja tomaatit toiseen. Kääntele aineksia mausteliemessä ja anna maustua huoneenlämmössä noin 10 minuutin ajan.

3. Lämmitä grilli keskilämmölle. Laita lihapalat ja vihannekset neljään metallitikkuun tasaisin välein. Sivele jäljelle jääneellä marinadilla.

4. Grillaa kebabeja tasaisesti pyöritellen noin 12 minuuttia tai kunnes liha saavuttaa halutun kypsyysasteen. Asettele lautaselle ja tarjoile.

Lue lisää: 

Kesäkurpitsaveneet lammastäytteellä

Kreikkalaista lammasta ja munakoisoa

Chililammasta pitaleivällä