Perinteinen jouluglögi-ohje

Luo: 11/21/2015 - 16:39

Nyt on aika lämmittää joulun ensimmäiset glögit. Kaupasta saa erilaisia valmiita glögisekoituksia, mutta kokeile alla olevaa perinteistä reseptiä, kun haluat nauttia kaikkein herkullisinta, itsetehtyä juomaa!

Maukas glögijuoma kruunaa joulunodotuksen.
Kuva: 
Thinkstock

1/2 l laimentamatonta mustaviinimarjamehua
2–3 katkaistua kanelitankoa
6–8 kokonaista neilikkaa
10 kardemumman siementä
4 maustepippuria
(6–10 palaa sokeria)
1/2 l punaviiniä
(1/2 dl kirkasta viinaa, esim. vodkaa)
 
Lisäksi:
50 g kuorittuja ja suikaloituja manteleita
1 dl rusinoita
 

  1. 1.

    ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
    ILMOITUS PÄÄTTYY

    Kuumenna mehu mausteiden kanssa hitaasti kiehuvaksi. Lisää tarpeen mukaan sokeripaloja ja punaviini.

  2. 2.

    Kuumenna mehu uudestaan höyryäväksi, mutta älä keitä sitä enää.

  3. 3.

    Lisää halutessasi kirkas viina.

  4. 4.

    Siivilöi glögi mukeihin tai laseihin, joissa on lusikat lämpöä johtamassa. Tarjoa lisänä mantelisuikaleiden ja rusinoiden seosta.

4–6 annosta


Ohje kirjasta Erinomaista! Kotitekoista! (Valitut Palat 2008)
 

Osallistu keskusteluun!