Previous slide
Next slide

Porkkana-palsternakkapyree

porkkanapalsternakkapyree
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tämä juures on oivallinen perunan korvike ja herkullista paistettuna, keittoihin lisättynä tai soseutettuna muiden ainesten kanssa.

Palsternakka on varsinainen vitamiinipommi, sillä se on täynnä kivennäisaineita ja ravintoaineita jotka ovat tärkeitä luustolle ja aineenvaihdunnalle.

4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 20 minuuttia

3 isoa porkkanaa kuorittuna ja paloiteltuna
1 iso palsternakka kuorittuna ja paloiteltuna
1/2 tl suolaa
1 rkl voita tai kasviöljyä
1 tl raastettua appelsiininkuorta

1.Yhdistä porkkana, palsternakka ja suola keskikokoisessa kattilassa ja lisää vettä sen verran että vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Keitä ilman kantta noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja suurin osa vedestä on haihtunut.

2. Valuta vesi ja laita vihannekset monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen. Lisää voi ja appelsiininkuori. Sekoita ainekset tasaiseksi pyreeksi.