Previous slide
Next slide

Rakuuna-kanasalaatti

rakuunakanasalaatti
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tahini-tahnasta, sitruunasta ja rakuunasta valmistettu kevyt salaatinkastike antaa tälle kanasalaatille herkullisen maun. Baby-pinaatti ja appelsiinilohkot tuovat raikkautta ja mantelit houkuttelevaa rapeutta.

4 annosta
Valmistelu: 20 minuuttia
Kypsennys: 20 minuuttia

2 kanan rintafileetä
3 1/2 dl vähäsuolaista kana- tai kasvislientä
2 oksaa tuoretta rakuunaa
1 pieni sitruuna
3 kokonaista mustapippuria
2 rkl tahini-tahnaa suolaa ja mustapippuria
1 keskikokoinen salaattisikuri
150 g baby-pinaattia
2 isoa appelsiinia kuorittuna ja lohkottuna
1 dl halkaistuja, paahdettuja manteleita

1. Asettele kanafileet pannulle ja kaada päälle kana- tai kasvisliemi. Ota rakuunanoksista lehdet erilleen. Murskaa oksat kevyesti ja lisää pannulle. Raasta kuorimaveitsellä sitruunankuoresta pitkä siivu kuorta ja lisää pippurien kera pannulle.

2. Kiehauta liemi ja anna hautua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia kunnes kanafileet ovat kypsiä. Nosta fileet pannulta reikäkauhan avulla ja anna jäähtyä. Ota liemi talteen ja poista oksat, sitruunankuori sekä pippurit.

3. Tee kastike: Vatkaa tahini-tahna ja 4 rkl kanalientä keskenään. Lisää lientä mikäli kastike on liian paksua. Purista sitruunasta mehut ja vatkaa joukkoon. Silppua rakuunanlehtiä 1 teelusikallisen verran ja lisää kastikkeeseen. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan.

4. Pilko sikuri vinottain ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet ja pinaatinlehdet tarjoiluastiaan ja lisää appelsiinilohkot sekä paahdetut mantelit. Leikkaa kana leveiksi suikaleiksi ja lisää salaattiin. Ripottele kastike päälle.