Previous slide
Next slide

Rigatoni-pastaa rapinin, kirsikkatomaattien ja valkosipulin kera

rigatonirapini
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Rapini, jota kutsutaan Amerikassa myös nimillä rabe ja broccoletti, on hieman kitkerän ja pippurisen makuinen mutta silti herkullinen vihannes.

Tavallisimmin rapinia paistetaan pannulla valkosipulin kera ja tarjotaan lisäkkeenä, mutta sen voi valmistaa myös monin muin tavoin.

4 annosta
Valmistelu: 10 minuuttia
Kypsennys: 12 minuuttia

3,5 dl rigatoni-pastaa
2 nippua rapinia, kovat varret poistettuna ja lehdet pilkottuna 2-3 cm leveiksi suikaleiksi
1 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli puolitettuna ja leikattuna ohuiksi renkaiksi
1 keltainen paprika, siemenet poistettuna ja pitkittäin leikattuna ohuiksi suikaleiksi
2 kevätsipuli vinottain pilkottuna
1,25 dl rusinoita
1/4 tl chilihiutaleita
1/4 tl suolaa
8 paahdettua valkosipulinkynttä
12 kirsikkatomaattia puolitettuna

ripaus muskottipähkinää
1/4 tl mustapippuria
0,6 dl raastettua parmesaanijuustoa

1. Keitä iso kattilallinen kevyesti suolattua vettä ja keitä rigatoni-pasta kypsäksi pakkauksen ohjeiden mukaan. Lisää rapini pastan sekaan kattilaan viimeisen 5 minuutin ajaksi. Valuta pasta ja rapini.

2. Kuumenna sillä aikaa öljy isossa teflonpannussa keskilämmöllä. Lisää punasipuli, paprika, kevätsipuli, rusinat, chilihiutaleet ja suola. Kuullota vihanneksia noin 4 minuuttia eli kunnes ne ovat sopivan pehmeitä. Lisää valkosipuli. Paista vielä minuutin ajan ja siirrä sivuun liedeltä.

3. Lisää kattilaan pastan ja rapinin sekaan vihannespaistos, tomaatit ja muskottipähkinä. Ripottele päälle mustapippuria ja parmesaanijuustoa ja tarjoile.