Sitruunakreemikuppikakut

Luo: 02/27/2013 - 12:45

Nämä sitruunaiset kakkuset viedään käsistä sekä kahvipöydässä, kutsuilla että myyjäisissä. Raastettu sitruunan kuori ja hapankerma muuttavat yksinkertaisen kuppikakun hienostuneeksi herkuksi.

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

30 ANNOSTA
Valmisteluaika: 25 minuuttia
Paistoaika: 20 minuuttia + jäähdytys

2 dl pehmeää voita
4 dl sokeria
3 kananmunaa
2 tl raastettua sitruunankuorta
1 tl vaniljaesanssia
7 dl vehnäjauhoa
1 tl ruokasoodaa
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
4 dl hapankermaa (kermaviiliä tai ranskankermaa)
Kuorrute:
3 rkl pehmeää voita
4,5 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
¾ tl vaniljaesanssia
¼ tl raastettua sitruunankuorta
1-2 rkl maitoa

1. Sekoita voi ja sokeri isossa kulhossa kunnes seos on kevyt ja kuohkea. Vatkaa munat seokseen huolellisesti yksi kerrallaan. Vatkaa mukaan sitruunankuori ja vaniljaesanssi. Yhdistä erillisessä kulhossa jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Lisää jauhoseos voi-sokeriseokseen vuorotellen valitsemasi hapankerman kanssa. Vatkaa huolellisesti jokaisen lisäyksen välillä, sillä taikinasta tulee paksua.

2. Täytä voidellut tai paperilla vuoratut muffinivuoat niin, että taikinaa on yksi neljäsosa vuoasta. Paista 180 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes leivokseen pistettyyn tikkuun ei jää enää taikinaa. Anna valmiiden kuppikakkujen jäähtyä 10 minuuttia kunnes voit siirtää ne viileään paikkaan jäähtymään täysin.

3. Kuorrutusta varten sekoita voi ja tomusokeri pienessä kulhossa kunnes seos on kevyt ja kuohkea. Lisää sitruunamehu, vaniljaesanssi, sitruunankuori ja maito ja sekoita seos tasaiseksi. Kuorruta jäähtyneet leivokset.

Osallistu keskusteluun!