Previous slide
Next slide

Suussasulavat pähkinäsuklaakeksit

suklaakeksit
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Ihana herkkujälkiruoka: Ilahduttavaa makeaa, juuri sopivasti rapeutta ja täyteläisen suklaan lumoa.

YHTEENSÄ 30 kpl
Valmistelu: 15 minuuttia
Paistoaika: 12–15 minuuttia

175 g tummaa suklaarouhetta
2 suurta huoneenlämpöistä valkuaista
0,25 tl sitruunamehua
½ tl vaniljajauhetta
1,25 dl vaaleanruskeaa sokeria
0,75 dl saksanpähkinärouhetta
0,5 dl vehnäjauhoja
30 saksanpähkinää

1. Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Laita leivinpaperia kahdelle uunipellille.

2. Sulata suklaarouhetta pienessä lasikulhossa mikrossa 1–1½ minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Vatkaa valkuaisia, sitruunamehua ja vaniljajauhetta sähkövatkaimella keskikokoisessa kulhossa, kunnes seos kovettuu. Vatkaa sokeri ja sekaan vähitellen 1 rkl kerrallaan.

4. Ripottele suklaa valkuaisten päälle ja kääntele varovasti sekaan.

5. Sekoita saksanpähkinärouhe ja jauhot pienessä kulhossa. Ripottele ne valkuaisten päälle ja kääntele varovasti sekaan (taikina supistuu hieman). Lusikoi heti uunipelleille teelusikallisia taikinaa. Aseta jokaisen keskelle saksanpähkinä.

6. Käännä pelti toisinpäin puolivälissä paistoaikaa, jotta keksit paistuvat tasaisesti. Paista 12–15 minuuttia. Ota keksit pelliltä ja anna jäähtyä.

Lue lisää: 

Suklaahippukaurakeksit

Seitsemän kielen vievää kuppikakkureseptiä

Kulitsa