Previous slide
Next slide

Tankoparsa-purjokeitto

tankoparsa-purjokeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Valitut Palat
Parsan kasvukausi on hedelmällisimmillään vain muutaman keväisen viikon ajan. Yhtä nopeasti kuin se alkaa, se on ohi koko loppuvuodeksi.

Parsa on yksi halutuimmista kevätvihanneksista. Tässä reseptissä sitruunankuori ja rakuuna lisäävät herkullista aromia täyteläiseen mutta terveelliseen keittoon.

6 ANNOSTA

Valmisteluaika: 20 minuuttia
Keittoaika: 50 minuuttia

900 g siivottua parsaa
1 rkl kasviöljyä
1 tl voita
2 purjoa. Vain vaaleanvihreät ja valkoiset osat käytetään, puhdistettuna ja hienonnettuna.
Puolikas sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
3 rkl kypsentämätöntä pitkäjyväistä valkoista riisiä
Yhden sitruunan raastettu kuori
1,3 l kanalientä
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
½ tl kuivattua rakuunaa
3 rkl maustamatonta jugurttia

1. Leikkaa parsojen päät pois. Ryöppää päät kiehuvassa vedessä n. yhden minuutin ajan. Valuta päät. Pilko loput parsoista paloiksi.

2. Lämmitä öljy ja voi keskilämmöllä olevalla pannulla. Lisää purjo, sipuli ja valkosipuli. Kuullota noin 5 minuuttia kunnes sipulit pehmenevät. Lisää pilkottu parsa, mutta ei päitä. Keitä 10 minuuttia kannen alla.

3. Lisää riisi, sitruunankuori, liemi, suola ja pippuri. Anna muhia osittain kannen peittämänä puolen tunnin ajan.

4. Soseuta keitto pienissä erissä käyttäen apuna joko tehosekoitinta tai sauvasekoitinta. Kaada soseutettu keitto takaisin kattilaan. Sekoita mukaan rakuuna ja ryöpätyt parsan päät. Anna hautua 3 minuuttia. Ota pois liedeltä, sekoita mukaan jugurtti ja tarjoile.

Lue lisää: 

15 ruokaa, joilla saat litteämmän vatsan 

Tankoparsa-purjokeitto

Parsa-kinkkupaistos