Tutkimus: Nokia yhä luotetuin matkapuhelinmerkki Euroopassa, Samsung nousussa

Luo: 03/07/2013 - 11:25

Suomalainen Nokia on koventuneesta kilpailusta huolimatta säilyttänyt asemansa luotetuimpana matkapuhelinmerkkinä Euroopassa, mutta korealainen Samsung on vahvistanut asemiaan toiseksi luotetuimpana merkkinä. 

ILMOITUS, SISÄLTÖ JATKUU ALLA
ILMOITUS PÄÄTTYY

 

Asia käy ilmi Valittujen Palojen ja sen eurooppalaisten Reader’s Digest -sisarlehtien vuosittaisesta Luotetuin merkki –tutkimuksesta (European Trusted Brands).

Applen iPhone kakkosena Ranskassa ja Sveitsissä

Nokia on luotetuin matkapuhelinmerkki yhdeksässä Euroopan maassa tutkimuksessa mukana olleista 12 maasta. Myös kotimaassaan Suomessa Nokia on luotetuin matkapuhelin. Samsung on kuitenkin vahvistanut asemiaan Euroopassa, ja se on nyt luotetuin matkapuhelinmerkki Hollannissa, Ranskassa ja Saksassa. Vuotta aiemmin tehdyssä kyselyssä Nokia oli luotetuin matkapuhelin Euroopassa lukuunottamatta Ranskaa, jossa luotetuin oli Samsung. Vuodenvaihteessa valmistuneeseen kyselyyn vastasi yhteensä yli 18 000 kuluttajaa 12 Euroopan maassa. Matka/älypuhelimia koskevaan avoimeen kysymykseen vastasi Suomessa noin 1000 henkilöä.

Nokian ja Samsungin kanssa kilpaileva Applen iPhone ei yltänyt missään maassa luottamusvertailun ykköseksi, mutta toisella sijalla se oli Ranskassa ja Sveitsissä. Ranskassa iPhone ylsi luottamusvertailussa kakkossijalle Samsungin ollessa ykkönen ja Nokian kolmonen.

Luottamus Nokiaan heikentyi kaikkialla Euroopassa

Kuluttajien luottamus Nokiaan heikentyi kaikissa tutkituista Euroopan maista, vaikka merkki säilytti johtoasemansa luottamusvertailussa useimmilla markkinoilla. Eniten Nokiaan luottavia kuluttajia on yhä Suomessa, jossa 79 prosenttia haastatelluista piti Nokiaa luotettavimpana matkapuhelimena. Vuotta aiemmin Nokiaan luotti 82 prosenttia suomalaisista.

Nokian jälkeen luotettavimpana matkapuhelinmerkkinä suomalaiset kuluttajat pitävät Samsungia. Samsungia pitää luotettavimpana matkapuhelinmerkkinä nyt 12 prosenttia suomalaisista vastaajista, kun vuosi sitten vastaava luku oli kahdeksan prosenttia.

iPhonea pitää luotettavimpana matkapuhelimena nyt 4 prosenttia suomalaisista, kun vuosi sitten siihen luotti 3 prosenttia suomalaisista kuluttajista.

Näin tutkimus tehtiin

Kysely on osa Reader’s Digestin kansainvälistä Luotetuin merkki –tutkimusta (European Trusted Brands), joka toteutettiin yhdessä brittiläisen Wyman Dillon –tutkimuslaitoksen kanssa viime vuodenvaihteessa 12 Euroopan maassa. Tutkimukseen vastasi yhteensä yli 18 000 kuluttajaa. Suomessa kysely toteutettiin onlinetutkimuksena, jossa matkapuhelimia koskevaan avoimeen kysymykseen vastasi noin 1000 henkilöä. Kyselyn otos poimittiin tilaajarekisteristä. Se painotettiin iän ja sukupuolen mukaan aikuisväestöä vastaavaksi.

Tutkimuksessa selvitettiin avoimella kysymyksellä, mitkä ovat kyselyyn vastanneiden mielestä luotetuimmat tuotemerkit kaikkiaan 38 eri tuoteryhmässä, joista yksi oli matka/älypuhelinmerkki.

Tutkimuksen virhemarginaali on +/-2,1 prosenttiyksikköä.

Lisätietoja päätoimittaja Ilkka Virtanen (09) 503 4657, 040 7355953 ja tutkimuspäällikkö Tiina Suomela 050 5955143.


Valitut Palat on osa Reader’s Digestin kansainvälistä lehtiperhettä. Reader’s Digest on maailman luetuin aikakauslehti. Se ilmestyy 21 eri kielellä ja 50 eri painoksena. Reader’s Digest –lehtien maailmanlaajuinen levikki on noin 23 miljoonaa kappaletta ja niillä on 95 miljoonaa lukijaa.

Osallistu keskusteluun!