11 ruusun värin todelliset merkitykset

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

11 ruusun värin todelliset merkitykset

Create: 02/05/2019 - 13:14

Jos et ole varma, millaisilla ruusuilla jotakuta ilahduttaisit, lue eri ruusujen värien merkitykset ja rakenna täydellinen kimppu.

ruusut

Punainen: Rakkaus ja romantiikka

Punainen ruusu on yksi maailman yleisimmistä symboleista ja merkitsee tosirakkautta. Se on myös esiintynyt sekä poliittisena että uskonnollisena symbolina kautta historian ja kulttuurien. Lisää ihastuttavat kukkasitaatit kimppusi mukaan.

Keltainen: Ystävyys, ilo, parane pian

Keltaisilla ruusuilla on yksi ruusun värien iloisimmista merkityksistä. Kautta historian keltainen on liitetty läheisesti aurinkoon, joten nämä ruusut sopivat erinomaisesti ihmisten piristämiseen. Keltaiset ruusut välittävät arvostuksen ja platonisen rakkauden viestin ilman muiden värien romanttista pohjavirettä. Väri edustaa iloa ja mielihyvää.

Laventeli: Lumoutuminen, majesteettisuus, rakkaus ensisilmäyksellä

Violetti on perinteisesti yhdistetty kuninkaallisiin. Siinä mielessä eri violetin sävyissä kukkivat ruusut viittaavat majesteettisuuteen ja loisteliaisuuteen. 

Tumma vaaleanpunainen: Kiitollisuus ja arvostus

Vaaleanpunainen liittyy sirouteen ja eleganssiin, sekä suloisuuteen ja runolliseen romantiikkaan. Tumman vaaleanpunaiset ruusut symboloivat kiitollisuutta ja arvostusta, ja ovat perinteinen keino ilmaista kiitokset.

Vaalea vaaleanpunainen: Lempeys ja ihailu

Vaaleanpunaiset ruusut yhdistetään lempeyteen ja ihailuun, ja niitä voidaan myös käyttää myötätunnon ilmauksena.

Valkoinen: Puhtaus, viattomuus, myötätunto, henkisyys

Varhaisissa perinteissä valkoisia ruusuja käytettiin tosirakkauden symbolina. Tämä yhteys siirtyi kuitenkin myöhemmin punaisiin ruusuihin. Myös morsiusruusuna tunnettu valkoinen ruusu on perinteinen hääkukka. Siinä mielessä valkoinen edustaa yhteinäisyyttä, hyveellisyyttä ja uuden rakkauden puhtautta. Valkoiset ruusut liitetään myös kunniaan ja hartauteen, joten niillä voi muistaa edesmenneitä rakkaita.

Oranssi: Intohimo, innostus

Keltaisen ja punaisen yhdistelmänä oransseja ruusuja pidetään siltana keltaisten ruusujen symboloiman ystävyyden ja punaisten ruusujen edustaman rakkauden välillä. Ne voivat ilmaista tenhoa tai olla lahja, joka sanoo: ”Olen sinusta ylpeä.”

Lohenpunainen: Intohimo ja jännitys

Lohenpunaisten ruusujen sävy on hieman oranssia tummempi. Ne ovat hyvä vaihtoehto, kun haluat kertoa jollekin todellisista tunteistasi. Ne nimittäin ilmaisevat intohimoa, innostusta ja jännitystä.

Kerma: Hurmaavuus ja huomaavaisuus

Kerman väri on hyvin lähellä valkoista, mutta niiden merkitys ei ole sama. Kermanväriset ruusut edustavat hurmaavuutta ja huomaavaisuutta.

Tummanpunainen: Tiedostamaton kauneus

Nämä klassisen punaisia ruusuja hieman tummemmat kukat edustavat tiedostamatonta kauneutta.

Vihreä: Elämä

Vihreä on kasvun, elämän, uusiutumisen ja energian väri. Se välittää hyvin iloisen viestin, joka merkitsee ”hengen jatkuvaa nuorentumista.” 


Lue lisää: 

6 tapaa, joilla saat ruusut kukoistamaan

Miten ruusuista tuli ystävänpäivän tunnus?

12 tapaa viestiä rakkaudestasi
 

Readers Digest | Valitut Palat

300x250 block sidebar

Osallistu keskusteluun!