Previous slide
Next slide

9 sananlaskua joita ei kannata uskoa

sananlaskut
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Kirjoittanut: Brandon Specktor
Itku auttaa AINA markkinoilla, älä KOSKAAN mene siitä mistä aita on matalin ja seitsemän muuta sananlaskua, jotka tiede tuntee paremmin.

Ei auta itku markkinoilla

Huonoja asioita tapahtuu eikä sille voi mitään, niin kuin tämä yleinen sanalasku kertoo. Mutta vaikka menneisyyden menetyksissä piehtaroiminen voikin pitkittää kärsimystä, tunteiden tukahduttaminen voi olla vielä pahempaa. Oliver Burkemanin kirjassa The Antidote kerrotaan: ”Niillä surevilla ihmisillä, jotka näkevät eniten vaivaa vältelläkseen murhetta, kestää pisimpään päästä siitä yli.”

Rahalla ei voi ostaa onnea

Pitkäikäinen onni on ohikiitävää pankkitilin saldosta huolimatta, mutta tutkimusten mukaan raha voi sittenkin ostaa lyhyitä ilon hetkiä, kunhan tuhlaa viisaasti. Rahan käyttäminen konserttien tai lomien tapaisten kokemusten ostamiseen on yhdistetty materiaalin ostamista suurempaan onnentunteeseen; jopa tapahtuman odottelusta aiheutuva innostus voi olla huomattavan nautinnon lähde riippumatta siitä, vastaako kokemus itsessään odotuksia. Kaikista kiinnostavin löytö taitaa kuitenkin olla se, että ihmiset, jotka käyttävät rahaa muihin ihmisiin ovat onnellisempia kuin ne, jotka käyttävät rahaa vain itseensä. Tee siis itsellesi palvelus ja osta onnea jollekulle muulle.

Puhdas kuin vastasatanut lumi

Koskematon lumihanki toki näyttää puhtaalta, mutta sanonnan keksijä ei tainnut ottaa saasteita huomioon. Kanadalaisten tutkijoiden mukaan puhtaanvalkea lumi on oikea saastemagneetti, joka jo tunnin kuluessa on imenyt itseensä niin paljon myrkkyjä, että sen syöminen olisi vaarallista. Tässäpä siis neuvo niille, jotka vitsailevat keltaisesta lumesta: puhtaanvalkeaan hankeenkaan ei voi luottaa.

Pimeintä on juuri ennen aamunkoittoa

Mikäli kuunvaloa on vain vähän tai ei ollenkaan, yön pimein hetki on keskiyöllä – kirjaimellisesti keskellä yötä, kun aurinko on täsmälleen toisella puolella maapalloa. Mitä lähemmäs aamunkoittoa päästään, sitä kirkkaammaksi taivas muuttuu, joten sanonnan todenperäisyys riippuu paljon siitä, mikä mielestäsi on ”juuri ennen”. Usein yö on kuitenkin kylmimmillään juuri ennen aamunkoittoa.

Murjottaminen vaatii enemmän lihaksia kuin hymyileminen

Pieneen hymyyn vaaditaan kymmenen lihasta, jotka kohottavat ylähuulta ja suupieliä, kun taas alahuulen ja suupielet saa kääntymään alaspäin vain kolmea lihasta käyttämällä. Ikävä kyllä hymyileminen ei siis säästä energiaa. Eräs piristävä sanonta tosin pitää paikkansa: ”Kun hymyilet, koko maailma hymyilee kanssasi.” Tutkimusten mukaan hymyyn vastataan todennäköisemmin hymyllä, kun taas murjotukseen harvemmin vastataan samalla tavalla. Lisäksi hymyileminen voi vapauttaa endorfiineja ja serotoniinia, jotka edesauttavat onnellisuutta (ja terveyttä).

Tähtää kuuhun. Vaikka osuisit harhaan, laskeudut silti tähtien joukkoon.

…ja kuolet avaruuden kylmyyden keskellä. Kuu kiertää Maata keskimäärin 384 000 kilometrin etäisyydellä. Jos aloitat epäonnisen kuumatkasi auringonpimennyksen aikaan, Kuu on tällöin täydellisessä linjassa Auringon – lähimmän tähtemme – kanssa, ja sinulla on enää 150 miljoonaa kilometriä matkaa päämäärääsi. Ikävä kyllä menehtyisit jo kauan ennen sitä kosmeettiseen säteilyyn. Onneksi tähtien joukkoon pääsemiseksi ei tarvitse lähteä edes omasta olohuoneesta – olet osa universumia ja jo valmiiksi tähtien ympäröimä!

Jos elämä antaa sitruunoita, tee niistä limonadia

Toivottavasti elämä on jossain vaiheessa antanut myös sokeria, etkä käyttänyt kaikkea kahvin kanssa. Parhaimmillaan sitruunoista voi tehdä vain sitruunamehua. Lisää mehu Cosmopolitan-drinkkiin, niin siitä on eniten iloa.

Lue lisää: 

Näin vältät mokat matkoilla
 
 50 pientä etikettisääntöä, joita tulisi aina noudattaa

Nämä tavat tuhoavat hampaitasi