Jäätynyt tuulilasi - Näin sulatat autosi tuulilasin minuutissa

VibrolegsSofa SaveriWalkOsallistu arvontaan ja voita silmälasit SilmäasemaltaVibrolegs Elliptical Tilaa Valitut Palat -59%

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Näin sulatat autosi tuulilasin alle minuutissa

Create: 01/23/2019 - 10:32

Päihitä pakkanen tällä kätevällä keinolla.

jäätynyt tuulilasi
Kuva: 
iStock

Yksi kylmien talvikuukausien vihatuimmista askareista on odottaa tuulilasin sulamista. Lämmityslaitteen avulla se vie aikaa ja kuluttaa polttoainetta, eikä jääraappa ole aina tehokas, vaan vaatii paljon lihaksia ja voi saa kätesi jäätymään. 

Tämä helppo ratkaisu sulattaa tuulilasisi alle minuutissa, joten pääset tien päälle hetkessä.

Sekoita yhteen 1/3 osaa vettä ja 2/3 osaa isopropyylialkoholia tai alkoholihuuhdetta. Kaada seos suihkepulloon ja suihkuta sitä aamulla tuulilasillesi. Jää katoaa oitis. Voit myös suihkuttaa seosta autosi kahvojen ja ovien päälle, jos ne ovat jäätyneet kiinni. Pidä kuitenkin jääraappasi lähellä, sillä joudut ehkä poistamaan sillä isompia jääpaloja.

Keino toimii, koska alkoholihuuhde jäätyy vasta -88 asteessa. Sen vuoksi voit säilyttää suihkepulloa autossasi ilman pelkoa sen jäätymisestä.

Muista myös varmistaa, että peset ja vahaat autoasi säännöllisesti, jos suihkutat seosta sen maalatuille osille. Vaikka se ei koskettaisi maalipintaa suoraan, se voi usein käytettynä saada sen kulumaan. 

Lue lisää: 

32 tapaa hyödyntää tutut aineet

15 outoa asiaa, jotka kehollesi tapahtuvat talvella

Äärimmäistä säätä vuonna 2010

Readers Digest Valitut Palat

Osallistu keskusteluun!