Previous slide
Next slide

Possu-omenahampurilaisia chilikastikkeella

hodc_104
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Vähärasvaisesta porsaan jauhelihasta, omenasta ja kevätsipulista koottu hampurilainen on yhtä maistuva vaihtoehto kuin lihaisa serkkunsa. Loraus chilikastiketta antaa sille juuri sopivasti potkua. Tarjoile jääkylmän oluen kaverina.

4 HENGELLE
Valmistelu: 15 minuuttia
Kypsennys: 15 minuuttia

300 g vähärasvaista porsaan jauhelihaa
2 pientä vihreää omenaa raastettuna
75 g tuoreen täysjyväleivän muruja (4 viipaleetta, kuoret poistettuna)
4 kevätsipulia hienonnettuna
1 murskattu valkosipulinkynsi
25 g tuoretta inkivääriä kuorittuna ja hienonnettuna
1 tl kuivattua timjamia
Hyppysellinen cayannepippuria
8 salaatinlehteä puolitettuna
½ kurkku ohuesti viipaloituna
4 pehmeää vaaleaa sämpylää halkaistuna
1 rkl makeaa chilikastiketta

1. Laita porsaanliha, omenat, leivänmurut, sipuli, valkosipuli, inkivääri, timjami ja cayannepippuri suureen astiaan. Sekoita ja puristele yhteen.

2. Muotoile seoksesta neljä palloa ja painele niistä sitten 10 cm leveitä ja 1,5 cm paksuja pihvejä. Esilämmitä uunin grillivastus miedolle lämmölle ja aseta ritilä alimmalle tasolle.

3. Laita pihvit folion päälle ja aseta grillivuokaan. Paista noin 15 minuuttia, käännä kerran, kunnes pihvit ovat ruskistuneet ja läpikypsiä.

4. Jaa salaatinlehdet ja kurkkuviipaleet sämpyläpuolikkaille. Aseta pihvit päälle ja komeuteen vielä 1 tl chilikastiketta. Kokoa sämpylä ja tarjoile välittömästi.