Previous slide
Next slide

Aasialainen chili-ravunlihakeitto

aasialainen-chili-ravunlihakeitto
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Tämä Koillis-Aasiasta kotoisin oleva keitto on pehmeää, täyteläistä ja täyttävää, sillä se sisältää sekä ravunlihaa että kookosmaitoa.

Terävyyttä keittoon tulee chilistä ja makua sekä limetistä että korianterista.
 
Valmistelut 10 minuuttia
Kypsennys 15 minuuttia
 
4 annosta
350 g perattua tuoretta ravunlihaa
6 silputtua salottisipulia
1 hienonnettu valkosipulikynsi
8 dl kuumaa kalalientä kuutiosta
75 g basmatiriisiä
1 ½ tl murennettuja chilihiutaleita
2 tl kalakastiketta (thaimaalainen maustekastike)
2 dl kookosmaitoa
1 limetin mehu
3 rkl tuoreita korianterinlehtiä ja 2 vinottain suikaloitua kevätsipulinvartta koristeluun
 
1. Soseuta ravunliha ja kasvikset
Laita ravunliha, sipuli, valkosipuli ja kalaliemi monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen ja jauha sileäksi.
 
2. Kiehauta keitto
Kaada seos kattilaan ja lisää riisit ja chilihiutaleet. Kuumenna liemi sekoittaen kiehuvaksi ja vähennä lämpöä. Peitä kattila kannella ja kypsennä keittoa hiljalleen välillä sekoittaen noin 10 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.
 
3. Lisää makuaineet
Sekoita keittoon kalakastike, kookosmaito ja limettimehu. Lisää tarvittaessa lientä. Kuumenna keitto varoen kiehuvaksi ja mausta makusi mukaan suolalla sekä pippurilla. Jaa keitto kulhoihin ja ripottele annosten pinnalle korianterilehdet sekä silputtu kevätsipuli. Tarjoa heti.
 
Tarjoamiseen
Jos sinulla on aikaa, tarjoa keiton kanssa ohuesti suikaloituja tai karkeaksi raastettuja kasviksia, kuten porkkanaa, sellerinvartta, sipulia ja tuoretta kurkkua. Tarjoa kasvikset sellaisinaan tai hyvin kevyesti riisi- tai valkoviinietikalla höystettyinä.
 
Annoksen ravintosisältö
230 kcal (968 kJ) 17 g proteiinia 8 g rasvaa (josta tyydyttynyttä rasvaa 7 g) 23 g hiilihydraattia

Ohje Valittujen Palojen keittokirjasta Vaivatonta arkiruokaa.