Previous slide
Next slide

Bulgurvehnä-katkarapusalaatti

bulgurvehna-katkarapusalaatti
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Bulgurit ovat karkeita vehnäsuurimoita, jotka valmistuvat nopeasti ja ovat käteviä lisukkeita niin kuumiin kuin kylmiinkin ruokiin. Tämä värikäs salaatti on ilo silmille ja tulvillaan herkullisia makuja.

4 annosta
Valmistelu: 20 minuuttia
Kypsennys: 10 minuuttia

3 dl bulgurvehnää
1 pieni punasipuli ohuina siivuina
1 porkkana raastettuna
1 tomaatti kuutioina
6 minimaissia paloiteltuna
1/2 kurkku kuutioina
200 g katkarapuja kuorittuna ja keitettynä

Limetti-chilikastike
4 rkl ekstra neitsytoliiviöljyä
2 rkl limettimehua
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1/4 tl punaista chilirouhetta
suolaa ja mustapippuria

1. Laita bulgurit kattilaan ja lisää 6 1/2 dl vettä. Kiehauta ja anna hautua keskilämmöllä noin 10 minuuttia kunnes bulgur on pehmennyt ja vesi imeytynyt. Levitä bulgurit tasaisesti laakeaan astiaan ja anna jäähtyä hieman.

2. Laita sipuli, porkkana, tomaatti, maissit, kurkku ja katkaravut suureen salaattikulhoon. Lisää bulgurit ja sekoita hyvin.

3. Valmista kastike: sekoita pienessä kulhossa öljy, limettimehu, valkosipuli, chilirouhe sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Valuta kastike salaatin joukkoon ja sekoita tasaisesti. Tarjoa salaatti heti, tai laita jääkaappiin kannella peitettynä.