Previous slide
Next slide

Joulusinappi

178553262
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Todellinen kinkun ystävä ei voi ajatellakaan joulukinkkua ilman sinappia.

 

Mieluiten joulupöydässä tulisi olla monenlaista sinappia miedosta voimakkaaseen, jotta jokainen voi maustaa kinkun makunsa mukaisella sinapilla. Tässä yksi maukas resepti kokeiltavaksi.

1 tlk (57 g) sinappijauhetta

1 dl sokeria
1 rkl maissitärkkelystä
1 dl kuohukermaa tai omenamehua
1 kananmuna
1–2 rkl väkiviinaetikkaa
0,5 dl konjakkia
(omenasosetta)

1. Mittaa paksupohjaiseen kattilaan sinappijauhe, sokeri ja maissitärkkelys. Sekoita hyvin.

2. Sekoita kerma ja kananmuna keskenään ja lisää sinappijauheseokseen. Kuumenna pohjaa myöten miedolla lämmöllä sekoittaen, kunnes seos sakenee. Älä päästä sitä kiehumaan, sillä muutoin kananmuna juoksettuu.

3. Nosta kattila levyltä. Vatkaa kuuman sinapin joukkoon sähkövatkaimella etikka ja konjakki. Lisää omenasosetta, jos haluat.

4. Kaada sinappi tölkkeihin ja sulje ne heti. Säilytä sinapit jääkaapissa.

Annoksesta tulee noin 3 dl sinappia.