Previous slide
Next slide

Kaksikymmentäviisi reseptiä kevään ja kesän piknik-retkille

068avfv
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Piknik on huviretki, johon liittyy olennaisena osana eväiden syöminen luonnon helmassa kauniissa ympäristössä. Tässä sinulle kaksikymmentäviisi ohjetta, joiden avulla valmistat maistuvimmat ruoat koko piknik-porukalle!

Piknik-menu 1

Mausteinen kesägazpacho
Tämä tulinen kylmä keitto sopii kesään. Käytä mahdollisimman tuoreita tomaatteja parhaan maun varmistamiseksi ja tarjoile seesamijuustokierteiden kanssa.
Resepti

Seesamijuustokierteet
Rapeat juustotikut maistuvat herkullisilta tuoreina mutta säilyvät viisi päivää ilmatiiviissä rasiassa – jos niitä riittää niin pitkään!
Resepti

Tulinen naudanlihasalaatti meksikolaisittain
Tuhti vähärasvainen naudanliha, chilipaprikat, korianteri ja limetti hivelevät makunystyröitä. Maissilastut antavat ihastuttavaa rapeutta.
Resepti

Avokado-kalkkunawrapit
Avokado ja kalkkuna toimivat hienosti helposti valmistettavissa miniwrapeissa. Paahdetut punaiset paprikat antavat mehukkuutta ja herkullista makua.
Resepti

Suklaahippukaurakeksit
Rapeat suklaakeksit sopivat täydellisesti piknikille. Ota mukaan lisäksi persikkajääteetä.
Resepti

Piknik-menu 2

Uunitomaatteja valkosipulin ja yrttien kera
Nämä rubiininpunaiset kaunokaiset maistuvat kesältä. Pitkästä valmistusajasta huolimatta uunitomaatit ovat helppotekoisia. Maistele niitä juustovesikrassikeksien kanssa tai käytä pastakastikkeissa tai salaateissa.
Resepti

Juustovesikrassikeksit
Pippurinmakuinen vesikrassi sekä vahva cheddarjuusto antavat makua suolaisille kekseille. Tarjoile alkupalana paistettujen yrttivalkosipuliuunitomaattien kanssa.
Resepti

Papu-tonnikalakakkuja ja rucolasalaattia
Nämä ihanat kakut on tehty tölkkitonnikalasta ja tarhapavuista, ja niissä on rapea korppujauhokuori. Sitruunalla maustettu rucolasalaatti antaa pippurista potkua.
Resepti

Kylmiä seesamikasvisnuudeleita
Kiinalaisten ravintoloiden suosikit, kylmät seesamikasvisnuudelit sopivat piknikevääksi. Korvasimme seesaminsiementahnan maapähkinävoilla sekä seesamiöljyllä ja lisäsimme reseptiin värikkäitä kasviksia.
Resepti

Suussasulavat pähkinäsuklaakeksit
Ihana herkkujälkiruoka odottaa piknikin lopulla: Ilahduttavaa makeaa, juuri sopivasti rapeutta ja täyteläisen suklaan lumoa.
Resepti

Piknik-menu 3

Härkää, vihersipulia ja parsaa kääryleenä
Japanilainen nimi näille kääryleille on negamaki. Millä nimellä niitä kutsuukaan, ne ovat herkullisia!
Resepti

Currylla maustetut kanasalaattivoileivät
Herkullisessa ja kevyessä lounasateriassa yhdistyvät mehevän kanan kanssa sekoitettu curry ja hunaja sekä omena ja selleri.
Resepti

Lohi-perunasalaatti
Lohen lisääminen tähän sitruunaiseen ja majoneesittomaan perunasalaattiin tekee siitä loistavan pääruoan, kuten myös helpon pikniklounaan. Tarjoile rapean maalaispatongin kera.
Resepti

Kahden seesamin inkiväärillä maustettu aasialainen kaalisalaatti
Kaunis ja rapsakka kaalisalaatti, joka saa potkua riisiviinietikasta, tuoreesta inkivääristä ja mausteisista jalapeñoista, on varmasti uusi suosikkisi. Tummia seesaminsiemeniä saa ostaa paikoista, joissa myydään aasialaisia tai intialaisia ruokatarvikkeita.
Resepti

Saksanpähkinöillä ja karpaloilla kruunatut maapähkinävoi-browniet
Suklaakin olisi jo tarpeeksi, mutta näissä brownieissa on kaikkea: rapeita saksanpähkinöitä, kirpeitä karpaloita ja kermaisaa maapähkinävoita. Kannattaa tehdä kaksi annosta.
Resepti

Piknik-menu 4

Täytetyt munat mustilla oliiveilla
Herkullisen koukuttavat, tavallisesta poikkeavat munanpuolikkaat saavat maukkautensa oliiviöljystä majoneesin sijaan.
Resepti

Texmex-maustettu salaatti grillatuista katkaravuista
Raikkaassa ja virkistävässä salaatissa on monia meksikolaisia makuja – chiliä, kuminaa, persiljaa ja jalapeñoja. Maistuisiko tequila?
Resepti

Cobbin salaatilla täytetyt kalkkunavoileivät
Näiden runsaiden voileipien välissä on kaikki perinteiset Cobbin salaatin ainekset. Ne tyydyttävät varmasti kenen tahansa nälän mukaan otettavalla juhla-ateriallasi.
Resepti

Maissi-paprikalisäke
Yhdistämällä tölkkimaissin näppäryyden tuoreiden keltaisten ja oranssien paprikoiden makuun saat nopeasti tehtävän maukkaan lisäkkeen, joka lisää väriä mihin tahansa sen kanssa tarjoiltaviin ruokiin.
Resepti

Kesämarjoilla kruunattu sitruuna-lime-jogurttikakku
Kesäiset, tuoreet ja puhtaat maut tekevät tästä kakusta voittajan. Osta torilta tuoreita marjoja tai laita niiden tilalla kypsiä persikan tai nektariinin viipaleita, jos niitä on saatavilla.
Resepti

Piknik-menu 5

Tonnikalaa provençale patongilla
Kuvittele itsesi piknikillä Etelä-Ranskassa syömässä pain bagnatia. Tämä maukas variaatio on täynnä tonnikalaa, oliiveja ja tuoreita vihanneksia.
Resepti

Artisokka-tomaatti-crostini
Joka piknikille tarvitsee alkuruoan, jotta homma saadaan käyntiin. Nämä paahdetut alkupalat sopisivat yhteen kuivatun salamiviipaleen, esimerkiksi sopressatan, kanssa.
Resepti

Sitruunatabouleh turskalla
Bulgur on pähkinäinen murskattu vehnä, joka on nopea valmistaa. Perinteisesti se sopii yhteen sitruunan ja yrttien kanssa, etenkin mintun, korienterin ja persiljan. Tähän versioon on lisätty keitettyä turskaa. Lopputuloksena on pääruoka, joka sopii erinomaisesti piknikille.
Resepti

Fusillia ja kesäpestoa
Tähän versioon pestosta tulee persiljaa, minttua ja korianteria tavallisesti käytetyn basilikan sijaan. Yhdistelmä antaa pastalle raikkautta ja korostaa tuoreiden herneiden ja nuorien härkäpapujen makua.
Resepti

Cappuccinosifonkikakku
Tämä kevyt ja makea kahvilta ja kanelilta maistuva kakku on täydellinen jälkiruoka piknikille. Tarjoile se halutessasi tuoreiden mansikoiden kera.
Resepti

Lue lisää:
Seitsemän terveellistä reseptiä kevään ja kesän ensimmäisistä mauista
Monipuolinen mansikka!
Kesäiset keitot