Previous slide
Next slide

Kesäinen kasviskeitto pestolla

so04201
Facebook
Twitter
WhatsApp
Pinterest
Email
Tulosta
Makoisa basilikapesto sävyttää kesäiseksi tämän kevyen version klassisesta ranskalaiskeitosta. Aromikkaat vihannekset tuovat runsaasti makua pitäen rasvan kurissa. Miten hurmaava tapa nauttia päivittäinen vihannesannos!

NELJÄLLE
Valmisteluaika: 25 minuuttia
Keittoaika: 35 minuuttia

500 g luumutomaatteja
1 sipuli silputtuna
1 porkkana pilkottuna
1 varsiselleri pilkottuna
2 valkosipulinkynttä silputtuna
1 keskikokoinen keltainen kesäkurpitsa viipaloituna
1 keskikokoinen kesäkurpitsa viipaloituna
4 dl kanalientä
4 dl kasvislientä
2,5 dl tuoreita basilikanlehtiä
2½ rkl pestokastiketta

1. Kuori ja pilko tomaatit, poista siemenet.

2. Suihkuta laakeaan kattilaan paistosprayta ja aseta kattila liedelle keskilämmölle. Kuullota sipuli, porkkana, selleri ja valkosipuli, kunnes ovat pehmenneet, n. 5 minuuttia. Lisää tomaatti ja kesäkurpitsat. Kuullota kunnes pehmenneet, n. 8 minuuttia. Kaada sekaan kana- ja kasvisliemet ja kiehauta. Alenna lieden lämpöä ja anna kiehua hiljalleen ilman kantta  kunnes maut ovat sekoittuneet, n. 20 minuuttia.

3. Sekoita basilika ja pestokastike tehosekoittimessa, kunnes seoksesta tulee tasaisen täyteläinen.

4. Jaa keitto annoskulhoihin ja lusikoi päälle pestoseosta.