Valmistusohje: kotitekoinen mämmi / Valitut Palat

VibrolegsSofa SaveriWalkOsallistu arvontaan ja voita silmälasit SilmäasemaltaVibrolegs Elliptical Tilaa Valitut Palat -59%

Error message

User warning: The following module is missing from the file system: locale. For information about how to fix this, see the documentation page. in _drupal_trigger_error_with_delayed_logging() (line 1143 of /var/www/www.rd.fi/includes/bootstrap.inc).

Kotitekoisen mämmin valmistusohje

Create: 04/11/2017 - 12:01

Mämmi kuuluu olennaisen osana suomalaiseen pääsiäiseen. 

mämmi
Mämmi on perinteinen suomalainen pääsiäisherkku.
Kuva: 
iStock

Mämmi -  noin 20 annosta.

7 l vettä
2 kg ruisjauhoja
0,5 kg mämmimaltaita (ruismaltaita)
3–4 rkl siirappia
(1–2 rkl sokeria)
1 tl suolaa
1 tl jauhettua pomeranssinkuorta

Mämmi - ohje 

Ota kaikki ainekset edellisenä päivänä lämpenemään huoneenlämpöisiksi.

Kuumenna vedestä kaksi litraa poreilevaksi. Ripottele veteen vatkaten ruisjauhoja ja maltaita niin paljon, että saat sakean vellin kaltaisen keitoksen. Sirottele sen pintaan vielä ruisjauhoja ja maltaita. Peitä kattila sitten leivinliinalla ja kannella ja jätä imeltymään tunniksi miedoimmalle lämmölle.
 
Sekoita jauhot tunnin kuluttua pinnalta muuhun seokseen ja lisää samalla litra poreilevaa vettä. Ripottele pinnalle taas ruisjauhoja ja maltaita ja imellä samalla tavalla tunti. Jatka näin, kunnes kaikki vesi ja jauhot on käytetty.
 
Keitä mämmiä imellyttämisen jälkeen pohjaa myöten sekoittaen noin puoli tuntia ja mausta mieleiseksesi.
 
Jäähdytä mämmi ja vatkaa se kylmäksi. Kaada seosta ohut kerros mataliin, vedellä huuhdottuihin uunivuokiin ja ripottele pintaan sokeria. Kypsennä mämmiä 125–150 asteessa noin kolme tuntia.
 
Tarjoa mämmi sokerin ja kerman kera.

Lue lisää:

Pashan valmistusohje
Seitsemän loistavaa lammasreseptiä
Tulkoon pääsiäisen ilo

Osallistu keskusteluun!