Artikkelit

 • Puna-armeijan hyökkäyksiä
  Suomen vuosisata: Puna-armeijan hy...

  Joulukuun alussa 1941 suomalaiset olivat pysäyttäneet hyökkäyksensä ja asettuneet edullisiin puolustusasemiin Syvärille ja Maaselän kannakselle....

 • Klassikko-artikkeli vuodelta 1952:...

  Suomalaisista tuntuu tällä hetkellä siltä kuin heidän kansakuntansa elämässä alkaisi kokonaan uusi vaihe. Kahdeksan pitkän ja koettelemusten...

 • Suomen lippu 1917
  Suomen vuosisata: Itsenäisyysjulis...

  Suomen itsenäistyminen aiheutti keskustelua myös Suomen lipun ulkoasusta ja väreistä. 

 • Perinteinen jouluglögi-ohje

  Nyt on aika lämmittää joulun ensimmäiset glögit. Kaupasta saa erilaisia valmiita glögisekoituksia, mutta kokeile alla olevaa perinteistä reseptiä...

 • Virsi
  Joulu tulee laulaen

  Tuttu joululaulu tai -virsi kuuluu monen jouluun. Se luo oikean joulutunnelman. Kanttori, piispa, virsisäveltäjä ja -runoilija kertovat joulunsa...

Kaikki artikkelit

Joulukuun alussa 1941 suomalaiset olivat pysäyttäneet hyökkäyksensä ja asettuneet edullisiin puolustusasemiin Syvärille ja Maaselän kannakselle. Tammikuun alussa 1942 neuvostojoukot aloittivat Maaselän kannaksella vastahyökkäyksen Karhumäen takaisinvaltaamiseksi.

Suomalaisista tuntuu tällä hetkellä siltä kuin heidän kansakuntansa elämässä alkaisi kokonaan uusi vaihe. Kahdeksan pitkän ja koettelemusten täyttämän vuoden jälkeen Suomi on nyt suunnitelmien mukaisesti suorittanut loppuun korvausvelkansa sodasta, johon maa toisen maailmansodan aikana tahtomattaan joutui ja jonka se hävisi.

Suomen itsenäistyminen aiheutti keskustelua myös Suomen lipun ulkoasusta ja väreistä. 

Nyt on aika lämmittää joulun ensimmäiset glögit. Kaupasta saa erilaisia valmiita glögisekoituksia, mutta kokeile alla olevaa perinteistä reseptiä, kun haluat nauttia kaikkein herkullisinta, itsetehtyä juomaa!

Tuttu joululaulu tai -virsi kuuluu monen jouluun. Se luo oikean joulutunnelman. Kanttori, piispa, virsisäveltäjä ja -runoilija kertovat joulunsa lauluista.

Ari Koponen alias Brother Christmas halusi luoda oman mallinsa hyväntekeväisyyteen. Hän yhdistää auttamisesta kiinnostuneet ja apua tarvitsevat, ja on tuonut lyhyessä ajassa iloa jo tuhansien ihmisten elämään. Vaikka sankarin nimessä onkin joulu, avustustyötä tehdään ympäri vuoden ja eri puolilla Suomea.

Syyskuussa 1941 Suomesta alettiin lähettää lapsia Ruotsiin. Päätöksen taustalla oli elintarvikepula sekä pommitusten ja muiden sotatoimien vuoksi vaikeutunut asuntotilanne. 

Yhdysvalloissa on nykyisin yli 72 000 satavuotiasta, mikä on 44 % enemmän kuin vuonna 2000. Näillä ohjeilla sinäkin voit saavuttaa sadan vuoden iän.

Kyynelemme ovat huomattavasti merkittävämpiä kuin tiede on luullut.

Lapuan liike sai alkunsa väkivaltaisesta oman käden oikeudesta, kun kommunistinuorilta revittiin punaiset paidat päältä, ja sama piirre sävytti liikkeen toimintaa myös jatkossa. Liikkeen piirissä oman käden oikeutta alettiin kutsua Lapuan laiksi. Teon laillisuudella ei ollut merkitystä, sillä liikkeen ajatusmaailman mukaan lapuanliikkeen tulkitsema ”kansan tahto” oli lain yläpuolella.
 

Sivut